Halfjaarlijkse controle

Halfjaarlijkse controle

Halfjaarlijkse controle

De normale controle wordt gebruikelijk 2 maal per jaar uitgevoerd, soms ook vaker als dat nodig is vanwege de gebitssituatie. Tijdens het controlebezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, wordt de staat van het gebit en de mond bekeken en wordt beoordeeld of eventuele nadere behandeling nodig is. In overleg wordt besloten welke behandeling dan het meest wenselijk is. Voor uitgebreide behandelingen wordt eerst een kostenbegroting gemaakt.

Gebitsreiniging kan meestal tegelijk met de periodieke controle worden uitgevoerd. Wij proberen zoveel mogelijk in één afspraak te plannen, zodat u niet onnodig vaak terug hoeft te komen.

Mocht u zelf al problemen hebben geconstateerd en deze willen laten behandelen in combinatie met de controle-afspraak, geeft u dat dan tijdig aan ons door, zodat meer tijd kan worden gereserveerd.

Voor bepaalde orthodontische behandelingen en kaakchirurgische behandelingen werken wij nauw samen met orthodontisten en kaakchirurgen in de regio.

Informatie over behandelingen kunt u nalezen in de informatie over mondgezondheid, brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl

 

Preventie

Gebitsreiniging: Tandplak en tandsteen zijn de veroorzakers van ontstoken en bloedend tandvlees. Tandsteen kunt u niet zelf verwijderen. Een door de mondhygiëniste uitgevoerde professionele gebitsreiniging bestaat uit het verwijderen van aanslag, tandplak en tandsteen zowel boven als onder het tandvlees, inclusief het polijsten van uw gebit. Door de combinatie van een goede mondhygiëne en een professionele gebitsreiniging verdwijnt een ontsteking.

Sealen: Sealen is een manier om kiezen te beschermen tegen gaatjes. De plaatsen die het meest gevoelig zijn voor gaatjes, namelijk de groeven en putjes, worden bij het sealen afgedicht.

Fluoridebehandeling: Fluoride maakt tanden en kiezen sterker en beter bestand tegen gaatjes. Daarom is het ook toegevoegd aan tandpasta. Bij een fluoridebehandeling wordt met behulp van gebitjes fluoridegel aangebracht op de tanden en kiezen. Met een wattenstaafje of met een penseel kan de fluoride worden aangebracht.